Ulovlig politi ransagning

af sexarbejderen A.

1099410_80302532Jylland 2012. Omkring  kl 12.00 fik jeg uanmeldt besøg af  en skatte medarbejder , samt to politi mænd i civil.

Jeg giver hånd og lukker dem ind, har ofte før haft kontrol besøg på andre klinikker og med god erfaring, så jeg ser ingen grund til at notere navn på de forskellige.

Men mens skattemedarbejderen og den ene politimand holder mig beskæftiget inde i privaten med div spørgsmål, går den anden betjent på rund tur i huset. Også dette er jeg vant til, at politiet gør, så jeg ser heller ingen grund til at skaffe evt bisidder (som er min ret), eller kontakte andre om mine rettigheder.

Jeg bemærker at betjenten har iført sig hvide gummi handsker og står med  et  kamera som han bruger til at filme og tage billeder med ude i køkkenet. Han går i skuffer og kasser.

Ransagning uden tilladelse

Jeg spørger ham om han ikke skal bede om tilladelse til at tage billeder og rode rundt, men det afviser han. Han mener han har lov til, at gå i alt på klinikken. Han forsætter, og jeg spørger ham igen om han ikke burde have en ransagningskendelse. Men også det afviser han. Skattemedarbejderen og den anden betjent som udspørger mig lytter med, men siger ikke noget til alt dette.

Jeg siger til betjenten der gennemroder klinikken, at hvis han roder igennem mine ting skal han lige spørge først. Han svarer bare Ja.

Lidt efter ser jeg at han er begyndt at rode i min arbejdskuffert. Jeg bliver halv sur og spørger ham hvorfor han ikke spørger om tilladelse, men han siger at han har lov til at kigge i alt som befinder sig på stedet.

Jeg påpeger op til flere gange at jeg føler det krænkende. Han tager billeder af alt i tasken incl  private breve og  kvitteringer.

Privaten

Han går ind i privaten og tager min computertaske og begynder at gennemrode den. Jeg siger igen at jeg føler mig krænket, jeg har intet at skjule, men føler det virkelig ubehagelig. Betjenten virker meget ligeglad.

Da han er færdig med at gennemrode alle mine ting, får jeg en kvittering fra skat om at de har været på kontrol besøget, det er alt.

Jeg er moms registreret og har været det i 8 år. Skattemedarbejderen fik min kasserapport og gennemgik den under besøget. Han kommentere, at det så fint ud. De fik mit cvr nummer som noget af det første og de tjekkede op på det. Så jeg står fuldkommen uforstående overfor hvorfor mine grundlovs sikrede rettigheder er blevet krænket så groft.

Article written by

En kommentar

  1. Emil Ole William Kirkegaard, bestyrelsesmedlem i Piratpartiet

    Bordeller burde sætte kameraer op, så man kan optage politiets ulovlige handlinger og få dem dømt. Det er ikke ulovligt at optage politiet.

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply